Maandag 1 juni zijn wij niet aanwezig i.v.m. 2e pinksterdag. Dinsdag 2 juni staan we weer voor je klaar!

 
Bedruktehanddoeken.nl

Custom made

Indien u een custom made product wil, dan verzorgen wij voor u het gehele traject: van ontwerp, monster, producten, handling tot aan uitlevering. Met een eigen vormgever in huis kunnen wij voor u de meest prachtige designs ontwikkelen, zodat uw product een echte unieke eyecatcher wordt.


Snelheid
Met vestigingen in Nederland en Azie kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Heeft u op het laatste moment nog promotionele producten nodig dan kunt u zeker bij ons terecht! Wij handelen snel en rechtstreeks en zijn ook nog eens scherp geprijsd. Neem vooral contact met ons op en informeer ons omtrent uw wensen!

Productie
Traditioneel is badstof van 100% katoen / cotton. Deze katoen is er in vele verschillende kwaliteiten. Katoen komt van de katoenplant en is dus een organische vezel. Deze vezels worden gekaard oftewel paralel aan elkaar gelegd. Nu kunnen deze vezels luchtig om elkaar heen worden gedraaid tot een draad. 2 of 3 van deze draden worden getwijnt oftewel gedraaid om een steviger weefdraad te krijgen. Ook kan hij er daardoor meer vocht opgenomen worden. De kwaliteit van het garen wordt oa bepaald door de lengte van de vezels waar het garen van gesponnen.Van oudsher komt katoen uit India, Egypte en Mexico. Tegenwoordig wordt er op vele plaatsen in de wereld katoen verbouwd zoals in een aantal landen in Afrika en China.

Weven
Bij het weven van gewoon doek zoals een theedoek zit er op een weefgetouw vertikale draden, schering oftewel de ketting. Als je deze zou nummeren kun je de de even draden omhoog halen. in de V vorm die nu onstaat wordt de inslag geschoten. Door nu de oneven draden omhoog te halen en in de onstane V een nieuwe draad te schieten en deze tegen de eerst aan te duwen onstaat het eerste stukje van het doek. Badstof wordt ook zo gemaakt. Alleen hier 2 keer zoveel ketting draden. De helft ligt hier los. Bij het aanslaan van de ingeschoten inslag worden ook de losse kettingdraden een beetje meegenomen en die vorm dan een lusje. Dit lusje is het kenmerk voor badstof.

Kwaliteit
De kwaliteit van het badlaken of handdoek wordt bepaald door verschillende factoren. De kwaliteit van katoen, de gebruikte verfstof, de afwerking maar ook het gewicht van het doek. Dit wordt uitgedrukt in het aantal gram per m2. Een gemiddelde handdoek is gemaakt van een doek van ca 350gr/m2 tot 420 gr/m2. Dit gewicht heeft dus niets te maken met de afmeting van het strandlaken of badhanddoek. Het gaat om het gewicht per m2.

Hoe hoger het gewicht hoe aangenamer het strandlaken wordt ervaren. Gewicht kan oplopen tot wel 600 grams per m2. Als het budget het niet toelaat dan kun je naar een lagere gewichtsklasse gaan. 250 gr/m2 - 300 grams/m2 is wel een beetje het minimum maar zelfs lager zou kunnen. We kunnen aan de hand van budget aantal, gewenste uitstraling, afmeting en andere wensen altijd een handdoek bieden die voldoet.

Biologisch
Voor het verbouwen van katoen en voor het reinigen ervan worden er nogal wat schadelijke stoffen gebruikt als kunstmest, bestrijdingsmiddelen en bleekmiddelen. Bij de opmars van maatschappelijk verantwoord ondernemen en eco producten is de vraag naar biologisch katoen steeds groter geworden. Bij het verbouwen van biologische katoen wordt er een minimum of geheel geen pesticide en andere chemische bestrijdingsmiddelen.

Om minder afhankelijk te zijn van deze schadelijke stoffen wordt er tegenwoordig ook genetisch gemodificeerde katoen gebruikt.

Bamboe
Een ander, sterk opkomende grondstof voor T-shirts, polo's andere kleding en ook badlakens, strandhanddoeken en handdoeken is bamboo. Deze grondstof is ook zeer ecologisch verantwoord en wordt veel gebruikt bij ontwikkelingvan MVO producten. Belangrijk voordeel van Bamboo is dat het heel snel groeit. Daarbij is het heel geschikt ter vervanging als katoen. Er zijn veel minder bestrijdingmiddelen nodig en reinigen gaat ook eenvoudiger.

Het grootste voordeel van bamboo is dat het veel vocht op kan nemen. een nadeel is dat het niet zo sterk en vormvast is al katoen.

Bel gerust met één van onze werknemers, wij staan u graag te woord. +31 (0)38 - 203 8300

Promotional Product Industry Publicatieplatform ISO 26000 Platform Promotional Products

Copyright © 1997 - 2024 the COW company
O.a. bekend van: Cow.nl - Allgifts.nl - Allgifts.be - Allgifts.de - Premiums.nl
Algemene voorwaarden Disclaimer Privacy policy Cookieverklaring FAQ